Stap jij mee uit de angst?

Stap jij mee uit de angst? Is er meer dan angst? Het is nu niet de vraag wat er onder de angst zit, maar wat er achter de angst zit. Onder de angst zitten veelal oude patronen en oude angsten van vroeger die momenteel extra getriggerd worden door de onveiligheid en onzekerheid. Het gevolg op de Corona crisis en de economische crisis waar flink aandacht aan wordt besteedt. Maar stel je eens voor dat deze angst een ‘ding’ is dat je (tijdelijk) aan de kant kunt schuiven en je kunt zien wat er achter de angst verstopt zit. Wat zou je dan tegenkomen?

Wat doet angst?

Er heerst op dit moment een enorme angst die voortkomt uit onzekerheid, veranderingen, onbekendheid, waar gaan we naartoe in deze wereld en word ik misschien ziek? Angst voor de toekomst, want hoe gaat het er straks voor jou en mij uitzien? Op psychisch niveau kan angst verdoven, verlammen, schept het onmacht, stress en onveiligheid. Op lichamelijk niveau haalt angst het immuunsysteem onderuit en dat hebben we juist nu zo hard nodig tegen het Corona virus. Je bent niet meer geaard doordat je alleen nog in je hoofd zit.  Daardoor stroomt de lichamelijke energie niet goed meer. Spanning en stress hopen zich op in het lichaam en uiten zich in allerlei psychische en lichamelijke klachten.

Angst en liefde

De angst heb ik zojuist in het kort benoemd en wat het met ons kan doen. Naast angst hebben we allemaal liefde in ons systeem. Niemand uitgezonderd. Als je naar andere mensen kijkt, zal je zien dat de een meer angst heeft dan de ander. Stel je de weegschaal voor met aan beide kanten een schaal. Wat weegt er zwaarder, de angst of liefde? Angst omvat alle negatieve emoties en liefde omvat alle positieve emoties. Wanneer we veel angst hebben, zien we de liefde niet meer. Dat betekent dat we dan vooral de negatieve emoties kunnen zien en voelen. Stel dat we de liefde die verstopt zit achter de angst eens gaan bekijken. Wat zien we dan?

Liefde

Liefde is zacht, onvoorwaardelijk en helend. Vanuit liefde ontstaat kracht die we nu goed kunnen gebruiken om ons lichaam en geest in balans te houden. Hierin schuilt het vertrouwen om je te realiseren dat het uiteindelijk goed komt, linksom of rechtsom. Liefde  overwint angst. Zoals eerder benoemd: angst creëert ziekten, liefde daarentegen maakt je lichaam en geest sterk, onder andere het immuunsysteem. Acceptatie hoort ook bij de liefde. Accepteren dat het nu is zoals het is. Onvoorwaardelijk is de liefde er altijd, iedereen draagt het bij zich. De vraag is echter: wil jij de angst opzij zetten en de liefde aandacht geven? Want wat je aandacht geeft groeit.

Wat je aandacht geeft groeit

Hoe kun je nu praktisch aandacht geven aan liefde? Maak eerst je keus of je uit de angst wilt stappen. Wees je ervan bewust dat jij degene bent die kiest voor liefde of angst. Er zijn veel ideeën om los te komen van angst. Belangrijk is dat je je aandacht niet richt op de angst, want dan wordt deze alleen maar groter. Luister beperkt naar het nieuws.  Je kunt je aandacht richten op bv. je huis, je tuin, het balkon, schoonmaken, muziek, een boek, tekenen, schilderen, spelletjes doen, film kijken, een moodboard maken, handwerken. Zoek gezellige en optimistische contacten via social media. Lees vooral de positieve berichten. Kijk films waar je blij van wordt.

Lichamelijke aandacht

Lichamelijk bewegen is letterlijk van vitaal belang om de energie te laten stromen. Er zijn tal van You Tube filmpjes die je kunnen helpen bij bewegen, zoals workout at home, lichamelijke oefeningen, yoga, etc. Je kunt ook fijne muziek opzetten en daarop bewegen of dansen. Mediteren is voor zowel lichaam als geest goed. Ook op You Tube te vinden: meditatie, geleide meditatie, bodyscan. Liefde is: goed voor jezelf zorgen. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn en je sterk maken in alle opzichten.

Wereldangst verminderen

Wij zijn allemaal in staat om bij te dragen aan het verminderen/overwinnen van de wereldangst. Hoe? Door voor de liefde te kiezen en de angst geen aandacht meer te geven. Hoe meer mensen hieraan meewerken, hoe sterker de positieve energie. Je kunt het zien als een domino effect. Jij begint te kiezen voor liefde en vervolgens ben jij een voorbeeld voor anderen. Tegelijkertijd zend je hiermee positieve energie naar anderen. We zijn allemaal één in angst en in liefde. Samen kunnen we de angst overwinnen. Doe jij ook mee?

Krachtmeditatie

Op de Homepagina https://praktijkdeoverwinning.nl/ kun je een korte en krachtige meditatie vinden. Ga bij jezelf op zoek naar jouw eigen kracht.

Zorg goed voor jezelf en voor de ander!

Ik wens iedereen liefde, wijsheid en vertrouwen!

Liefs, Yvonne❤️