Op Wilskracht en met Engelengeduld heb ik mijn leven omgekeerd

Over Yvonne

Over Yvonne vertelt over mijn levenservaring. Hoe ik mijn trauma’s heb overwonnen. Een praktijk heb opgezet en mijn boek heb geschreven. Werken als trauma ervaringsdeskundige kon ik niet zomaar. Daar ging een proces aan vooraf. Eerst moest mijn bunker met verstopte trauma’s leeg. Ik heb  mijn trauma’s in de ogen gekeken: emotionele chantage, manipulatie, over-loyaliteit, seksueel misbruik,  fysieke mishandeling, incest, zwangerschappen, drank- en medicijnverslavingen van ouders, zelfmoordpogingen van ouders, dogma’s en knellende geloofsovertuigingen.  Desondanks heb ik mijn trauma’s overwonnen  met Wilskracht.  Met Engelengeduld heb ik aan mijn herstel gewerkt.  Voor mijn helingsproces heb ik een intensief therapietraject doorlopen. Nu kan ik bijdragen aan  herstel, groei en ontwikkeling van anderen als therapeut én als ervaringsdeskundige. Daardoor kan ik er nu voor jou zijn en daar ligt mijn passie.

Passie

Ik houd van mensen, ik houd van de natuur. Daarnaast ben graag buiten om te tuinieren en wandelingen te maken. Ook vind ik het fijn om te mediteren en contact te maken met alle energie om mij heen, de universele liefde die er voor iedereen is. Mijn innerlijke rustpunt waar ik contact kan maken met mijn diepe innerlijke wensen en levensdoelen. Yoga houdt mijn lichaam en geest stabiel evenals het spelen met mijn kleinkinderen.

In de praktijk

Ik ben getrouwd, moeder van twee zoons en oma van drie kleinkinderen. Op mijn negenendertigste ben ik gaan studeren; Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Tegelijkertijd werkte ik als pedagogisch medewerkster op een kind- en jongerenafdeling in de revalidatie waardoor ik veel geleerd en gezien heb. Na vijftien jaar heb ik mijn functie neergelegd om vervolgens mijn levensverhaal te schrijven. In mijn boek Wilskracht en Engelengeduld beschrijf ik mijn ervaringen en hoe ik met mijn trauma’s ben omgegaan. Welke therapieën ik heb gevolgd. Hoe ik vanuit spiritualiteit leerde kijken en daardoor vanuit een ander perspectief, los van emoties.   Een boek met inzichten, tips en handvatten voor jou, voor ouders, verzorgers,  therapeuten,  leerkrachten en docenten. Met de boodschap: Het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe diep de put was, je kunt er altijd uit! De keus ligt immers bij jezelf!

Kijk voor meer informatie over mijn boek op:

Boek Wilskracht en Engelengeduld

Volg mij op Social Media:

“Hoe diep de put ook is of was, je kunt er altijd uit op wilskracht!”

Opleiding

l

SPH

In 2004 heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening met goed gevolg afgerond op de Hogeschool te Rotterdam.

l

GPEE

Gevorderd Praktiserend Engelen Expert opleiding gevolgd bij Angelo, Capelle a/d IJssel. Kijken vanuit het biopsychosociaal model en meer.

Ervaring en aanbeveling

Ik had PTSS, het ging niet goed. De huisarts vroeg aan Yvonne hulp om te voorkomen dat ik in een crisisopvang terecht zou komen. Ik ben bij twee psychologen geweest en daar voelde ik mij niet fijn. Ik was in die periode af en toe weer terug in mijn verleden en Yvonne hielp mij weer in het hier en nu terug te komen en over mijn verleden te praten zodat ik het kon afsluiten. Ik voelde mij op mijn gemak en veilig. Ze heeft veel kennis, werkt met verschillende verwerkingstechnieken en zij gaf mij een veilig gevoel om te praten. Ik raad Yvonne sterk aan.

Patricia