Invloed van aarden

De invloed van aarden, anders gezegd gronden, roept veel vragen op. Wat doet het? Waarom is het belangrijk? Word je er beter van? Hoe doe je dat? Aarden heeft alleen maar voordelen. Het geeft je zelfvertrouwen, balans, daadkracht, ontstresst, je krijgt meer energie en je lichaam wordt gezonder.

Goed geaard

Wanneer je goed geaard bent, sta je stevig met beide benen op de grond. Je staat als een stevig huis, een boom of een rots die heel wat werk kan verzetten en zich nauwelijks uit het veld laat slaan bij tegenslag. Emoties en stress worden vloeiend afgevoerd via de energiestroom naar de voeten en vervolgens gaat de overtollige energie de grond in. Je bezit zelfvertrouwen, daadkracht, je kunt werken aan je doelen en je voelt je energiek. Het ideaal plaatje!

Niet geaard

Maar heb jij van die periodes dat je niet lekker in je vel zit? Je voelt je licht in je hoofd, hoofdpijn, duizelig en je (lichamelijke) balans is wiebelig. Het gevoel dat je vastzit en niet vooruitkomt. Je wilt wel, maar het lukt niet. Gedachten tollen door je hoofd en je piekert met als gevolg dat je emotioneel of geïrriteerd raakt. Om de kleinste dingen kun je huilen of boos worden. Concentratieproblemen, koude voeten /handen en een oppervlakkige, hoge ademhaling. Zelfs je maag kan hierbij gaan opspelen. Je bent niet geaard. Dat betekent dat je niet met twee benen op de grond staat. Wel letterlijk, maar niet energetisch. Door meerdere oorzaken kun je ongeaard raken.

Een aantal oorzaken

– Stresssituaties en angst
– Onbalans in de chakra’s
– Leven in een droomwereld
– Verandering van energie
– Drank, drugs en roken

Stresssituaties

We maken allemaal wel stressmomenten of nare gebeurtenissen mee. Daar reageren wij op, want tenslotte zijn we mensen met emoties. Een verdrietige of schokkende gebeurtenis veroorzaakt, soms heftige, emoties. Wat er gebeurt tijdens een stressmoment is een plotselinge ophoping van negatieve energie, lees emoties. Wanneer deze emoties worden genegeerd dan stokt de energiestroom en zet de emotie zich om als blokkade in het lichaam. De pijn, angst of stress kan niet weg. Een duidelijk voorbeeld zijn de situaties waarin een kind zijn /haar mond moet houden bij bv. misbruik. Of een ongeval of overlijden waarbij er geen tijd /ruimte is voor verdriet. Door de blokkades kan de overtollige energie niet weg. Lees ook   https://praktijkdeoverwinning.nl/vluchten-vechten-en-bevriezen/

Onbalans in de chakra’s

Het chakrasysteem is ons energiesysteem. Een soort radarnetwerk waarbij alle tandwieltjes op elkaar zijn afgesteld. Alle chakra’s hebben een eigen functie. Lees meer in Wilskracht en Engelengeduld blz. 303. Een chakrasysteem slaat onverwerkte emoties, gedachten en situaties op waardoor de chakra’s vervuilen en niet meer goed functioneren. Door deze vervuiling kan de energie niet optimaal stromen en zorgt ervoor dat de negatieve energie in het lichaam vast blijft zitten. Veelal is de vervuiling ontstaan in de jeugd. Bijvoorbeeld de onderste rode basischakra die bij een juiste ontwikkeling zorgt voor veiligheid, stabiliteit, vertrouwen en materiële zekerheid. Onveiligheid of instabiliteit tijdens de vroege kinderjaren vervuilt deze chakra.

Hierbij wil ik het Coronavirus kort aantippen. De hartchakra omvat het hart, de longen, het immuunsysteem, relaties, liefde en vergeving. Longen zijn verbonden met emoties en hierbij gaat het om alle vormen van verdriet. Alles wat onverwerkt is, zit hier opgeslagen. Het ligt mijns inziens voor de hand dat het virus sneller opgepakt wordt door mensen met onverwerkt verdriet.

Leven in een droomwereld

Je zit met je hoofd in de wolken, je voelt jezelf hemels. Alsof je op een roze wolk zit tijdens je eerste verliefdheid. Je negeert de realiteit die soms beangstigend kan zijn. Je loopt liever weg voor de problemen dan dat je de verandering inzet. Een goed voorbeeld is het blijven hangen in relaties die niet meer kloppen. De angst om je hiervan los te maken is groot, dus probeer je het te verdringen. Daarmee blijf je in een rol die je eigenlijk niet meer blij maakt. Hetzelfde geldt voor onopgeloste trauma’s. Het voelt als te moeilijk om hier iets mee te doen en je stelt jezelf gerust door te geloven dat het ‘allemaal wel meevalt.’ Ook kun je meedeinen op de angst die anderen voor je creëren. De droomwereld wordt geleidelijk aan een angstwereld.

Verandering van energie

Het zal niemand ontgaan dat de energie drastisch aan het veranderen is. Dat kun je zien aan alles wat er om ons heen gebeurt. Heilige huisjes worden omschopt, want wij willen transparantie en eerlijkheid. Een verandering die mensen oproept om die veranderingen ook teweeg te brengen. Alle schijnheiligheid moet uit de lucht. We hebben allemaal te maken met deze nieuwe energie al zal niet iedereen dit zo bewust ervaren. Spontane emotionele uitspattingen zijn hierbij niet ongewoon. Veel mensen raken in de war en doen soms rare dingen. De angst is groot en dit zorgt voor stress. Heel belangrijk dus om te aarden zodat de stress kan doorstromen de grond in. Verandering van energie geeft tevens slapeloosheid, vermoeidheid en andere lichamelijke klachten. Ons lichaam moet gaan wennen aan de trilling van de nieuwe energie.

Drank, drugs en roken

Drank, drugs en roken versluieren de werkelijkheid. Een andere vorm dan ‘met je hoofd in de wolken.’ Het zorgt ervoor dat je ‘licht’ in je hoofd wordt. Een tijdelijke verdoving van pijn, verdriet en angst. Het bovenste gedeelte van je lichaam wordt in de ‘droomwereld’ gebracht en het onderste gedeelte is niet meer in staat om actie te ondernemen. Anders gezegd, de bovenste chakra’s worden gedrogeerd en de onderste worden zo goed als uitgeschakeld. De energiestroom in het lichaam wordt hiermee geblokkeerd en aarding is niet mogelijk. Aarding die nodig is om positieve veranderingen in te zetten.

Hoe kun je aarden?

Er zijn vele manieren om te aarden. Ik zal er aantal op een rijtje zetten
– Wandelen, lopen in de natuur
– Op blote voeten lopen
– Staan als een boom en contact maken met de grond
– Met handen of voeten letterlijk in de aarde bezig zijn
– Met handen of voeten in het zout
– Rode kleding dragen
– Houd twee voeten naast elkaar op de grond ipv over elkaar
– Douchen en visualiseer hierbij dat alle overtollige energie het afvoerputje ingaat
– Douchen en leg hierbij een washandje met zout op je kruin
– Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
– Sporten
– Kijk eens op YouTube

Ik wens je succes met het aarden voor meer zelfvertrouwen, een betere balans, daadkracht, meer energie, een zo gezond mogelijk lichaam. Ik wens je de kracht voor het aangaan van veranderingen die nodig zijn om je leven te leven zoals jij dat wilt. Deze kracht is in iedereen aanwezig en zal er voor je zijn wanneer je goed en stevig geaard bent! Heb je vragen of wil je een afspraak? Stuur een email naar yvonne@praktijkdeoverwinning.nl

Liefs, Yvonne❤️