Tips en tops

Tips voor trauma en herstel. Tops over activiteiten en aankondigingen.

Positief denken kun je leren

Positieve gedachten creëren positieve ontwikkelingen. Oorzaak en gevolg, een vaststaand feit. Hoe doe je dat als alles negatief lijkt en je geen lichtpuntje kunt zien? Begin bij het begin. ‘Ik zie geen lichtpuntje’ kunt je omkeren naar ‘ik wil een lichtpuntje zien’. Door vast te houden aan het niet (willen) zien van het lichtpuntje zal er weinig veranderen. Ik neem aan dat je verandering wilt. Dus vraag je ‘ik wil een lichtpuntje zien’ en blijf dat regelmatig herhalen. Uit ervaring weet ik dat het in het begin best lastig is, maar ik heb ook ervaren dat positief denken mij heel wat positieve ontwikkelingen heeft gebracht. Neem van mij aan dat ik weet hoe donker het kan zijn! Lees de pagina Boek Wilskracht en Engelengeduld.

De ‘bodemloze put’ waarvan je denkt dat je daar nooit meer uitkomt, kun je in gedachten bv. traptreden geven of een touw om je aan op te trekken. Traptreden in de vorm van mensen die je helpen of naar je luisteren, ideeën of inzichten die je verder helpen of andere handvatten die je op dat moment nodig hebt. Denk bv. aan vertrouwen, vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. Herhalende gedachten als ‘ik heb vertrouwen’ of ‘ik ben sterk en ik kan het’ zijn gedachten die een positief proces inzetten. Wanneer je dit regelmatig zegt of denkt, dan ga je het op een zeker moment ook voelen. En wanneer je het kunt voelen, ontstaat er een positieve energieverandering die ervoor zorgt dat je aantrekt wat je op dat moment nodig hebt. Wees je bewust van je gedachten, want dat zend je uit.

9-11-2020 Liefs, Yvonne❤️

Samen is verbinding

Voor verbinding hoef je niet letterlijk naast elkaar te staan. Verbinding is er ook op afstand en in gedachten. Word je weleens gebeld en zeg je: ‘ik zat net aan je te denken.’ Je praat net over iemand en die persoon komt binnenlopen. Of: ‘Dat is toevallig, jij zegt wat ik net dacht.’ Op energie niveau zijn we onzichtbaar en telepathisch met elkaar verbonden. We weten allemaal dat het er is, maar gebruiken het nauwelijks. Spreek je positief over de ander? Dan zal die persoon dat (onbewust) voelen. Zo ook als je negatief spreekt. Je zendt dan negatieve energie.
Hiermee trek je ongemerkt negatieve of positieve energie aan. Op dit moment wordt er veel negatief gesproken ten tijde van de gezamenlijke crisis. Want ja, samen zijn we één, dus we voelen het allemaal. Realiseer je hoe jouw gedachten, woorden en gedrag zijn.
Denk liefdevol, spreek liefdevol en uit je liefdevol. Hoe meer mensen vanuit warmte, liefde en positieve verbinding leven, hoe eerder de angst overwonnen wordt. Ja, het is een uitdaging, maar je kunt het!

4-11-2020 Liefs, Yvonne❤️

Taboes doorbreken Stichting Confro

Vandaag waren we te gast op een college in Rotterdam met Nee is Ja. Waargebeurde verhalen uitgespeeld en ikzelf vertelde mijn persoonlijke verhaal. De verkorte versie van mijn boek Wilskracht en Engelengeduld. Daarmee kwamen we tot interessante gesprekken. Van seksueel misbruik, naar normen en waarden, naar pedofilie, naar slachtoffer en dader, naar homoseksualiteit en vrijheden. Wanneer zeg je Ja en bedoel je Nee of omgekeerd? Over meningsverschillen en emoties. Ben je slachtoffer of ben je een overwinnaar? Wie heeft er hulp nodig: het slachtoffer of de dader? Of is de dader misschien ook wel slachtoffer die hulp nodig heeft?
Een mooie groep krachtige meiden!

‘Van mijn kwetsbaarheid mijn kracht gemaakt’.
‘Waar je ook vandaan komt of hoe diep de put ook is of was, je kunt er altijd uit!’

27-10-2020 Liefs, Yvonne❤️
#confro #vrijheden

Crisis is kansen

Een jaar van heling en opruimen van datgene wat we nog hebben laten liggen. Zaken die al nodig waren om aan te pakken, maar die we zo lang mogelijk wilden uitstellen. Veranderingen geven angst en we laten liever alles bij het oude, want dat voelt ‘veilig’. Dit jaar komt de uitdaging……….

Dit was de post van december 2019 die ik op Facebook en Instagram deelde.
En een uitdaging is het! In meer of mindere mate hebben we zowel praktisch als emotioneel met de virusperikelen te maken. Over meningen, complot theorieën en ideeën wordt al genoeg geschreven. Daar waag ik mij niet aan. Ik ben vooral bezig met de vraag waar de genoemde ‘uitdaging’ ligt.
Als ik kijk naar de maatschappij, economie en politiek, weten we al heel lang dat er op vele lagen geen transparantie is. Dit gegeven is niet van gisteren en ook niet van eergisteren. Al honderden jaren wordt er geleefd én geregeerd vanuit angst. Macht versus onmacht. Ga maar eens na hoeveel mensen er momenteel in angst leven. Het zijn oude angsten die we al generaties lang meedragen als persoon, cultureel en ook als volk. Allerlei angsten komen nu aan de oppervlakte. Dat niet alleen. Er komen oneerlijke zaken in beeld waar we als gewone burger niet over nadachten. Velen voelen zich niet meer veilig. Mensen waar we tegenop keken en naar luisterden, vallen van hun voetstuk. Welke waarheid is de juiste? Het maakt onzeker en angstig.
Wat te doen? Kijk verder en wees bereid om je eigen gedachten, gedrag en emoties te onderzoeken. Wat maakt dat jij denkt zoals je denkt, doet zoals je doet en voelt zoals je voelt? Vooral in dat laatste liggen antwoorden. Waar ligt jouw diepe angst en waarom? Wat ging er aan vooraf? Is het jouw persoonlijke angst of heb je het meegekregen van vorige generaties? We worden nu min of meer gedwongen om verder te kijken en uitdagingen (lees veranderingen) aan te gaan.

Ik hoop dat ik je wat tools heb gegeven hoe om te gaan met de uitdagingen van het jaar 2020. Crisis betekent kansen. Kansen voor verandering, positieve verandering.
Wil je hulp bij jouw persoonlijke zoektocht? Je hebt mij al gevonden. Maak een afspraak via de Contact pagina.

14-10-2020 Liefs, Yvonne❤️

De basis is het innerlijke kind

Het innerlijke kind heeft invloed op jouw leven. Heb je als kind nare ervaringen opgedaan die nog niet zijn gehoord of gezien? Het innerlijke kind zal situaties aantrekken om aandacht te vragen. Die situaties zijn niet altijd leuk en soms begrijp je ook niet waarom dezelfde soort situaties zich telkens opnieuw aandienen.
Door oude pijn, verdriet, frustratie of boosheid te erkennen, kun je hier aan werken en het omkeren. Dat geeft ruimte om het blije en tevreden kind te zijn wie het werkelijk is. Met als gevolg dat ook jij als volwassene blij en tevreden kunt zijn.

20-8-2020 Liefs, Yvonne❤️

Houd je doel voor ogen

Of je nu wilt leren om vaker Nee te zeggen, gezonder wilt gaan eten of aan een nieuw project werkt, houd je doel voor ogen. Jouw gouden bal. Door beperkende gedachten, innerlijke weerstand, angst of projectie van anderen kun je vertraging oplopen. Op zich helemaal niet zo erg. Wees je vooral bewust dat dit gebeurt of kan gebeuren zodat je de draad weer snel kunt oppakken. Het zijn de laagjes waar je doorheen gaat om bij de gouden bal te komen. Houd het doel dat je wilt bereiken telkens opnieuw in gedachten. Succes met jouw gouden bal en een heel fijn weekend!

18-7-2020 Liefs, Yvonne❤️

Affirmatie

Een affirmatie is een positieve zin die je denkt of uitspreekt. Gedachten en uitspraken beïnvloeden gedrag. Gedrag heeft gevolgen. Heb je negatieve gedachten? Grote kans op negatieve gevolgen. Je raadt het al, positieve gedachten hebben positieve gevolgen. De wet van de aantrekkingskracht: wat je uitzendt, trek je aan. Maak een positieve zin voor jezelf in wat je wilt of wat je nodig hebt. Herhaal deze zin vaak. De reactie is niet direct, omdat je systeem aan het positieve idee moet wennen. Naarmate je de zin vaker uitspreekt, komt er gevoel bij. Het gevoel hoe het zou zijn als het al zo is. Laat elke ‘maar’ achterwege. Een ‘maar’ werpt blokkades op. Zeg vooral wat je wilt en zeg niet wat je niet wilt. Op deze manier buig je negatieve gedachten en gedrag om. Wat wil jij of wat heb je nodig? Spreek het uit en vertrouw!

Voorbeelden van affirmaties:

 • Ik ben het waard om ….
 • Ik wil positieve verandering
 • Ik stop met oordelen over mijzelf én over de ander
 • Ik kies voor liefde
 • Ik ben dankbaar voor pure vriendschap
 • Ik stap door naar nieuw werk
 • Ik kies voor gezond eten
 • Ik vraag om hulp
 • Ik sta in mijn kracht
 • Ik wil …..
 • Ik stop negatieve gedachten
 • Ik wil positieve gedachten

14-7-2020 Liefs, Yvonne❤️

Energetisch aarden

Dit betekent stevig op de grond staan, verbonden zijn met de aarde. Ben je niet geaard dan geeft dit lichamelijke en psychische klachten. Klachten die kunnen variëren van zweverigheid tot psychoses. In feite gebruik je slechts de helft van je lichamelijke kracht én je gebruikt maar de helft van je energie. Zout werkt aardend en heeft tevens een reinigende werking.
7-7-2020 Liefs, Yvonne❤️

Links en rechts

De linkerkant van het lichaam draagt de gevoelskant. Daar zitten emoties opgeslagen. De rechterkant van het lichaam kan zich laten voelen als er actie nodig is. Zo vertelt je lichaam als een soort zendmast wat je te doen staat. Heb je last van lichamelijke klachten aan de linkerkant dan heb je nog één en ander op te ruimen. Klachten aan de rechterkant geeft aan dat er stappen nodig zijn.   

30-6-2020 Liefs, Yvonne❤️

 

Afstand houden is ook ….

….. ruimte geven aan de ander, maar ook aan jezelf. Dat is omdenken. Ik voel het als respect naar mij als de ander voor mij wacht. Ik respecteer de ander door hem/haar voorrang te geven. Is het je al opgevallen dat er veel meer oogcontact is tussen mensen? Ogen zijn de spiegels van de ziel …. Wat mij ook opvalt is dat veel mensen rustiger en vriendelijker zijn. Nee, niet allemaal. Er zijn genoeg mensen die (nog) in de weerstand zitten en/of zij weten hier niet mee om te gaan. Persoonlijk vind ik het prettig als ik in de supermarkt loop en niet iedereen in mijn nek staat te hijgen. Ik kan in mijn eigen aura/energie blijven en raak niet opgefokt door anderen die haast hebben, boos of gefrustreerd zijn. Onlangs werd dat weer bevestigd door de hamsterwoede. Toen ik op de eerste hamsterdag de supermarkt binnenliep, raakte ik compleet van de leg. Wat gebeurt hier en wat gebeurt er met mij? Mijn eerste reactie was: o jee, ik moet ook meer meenemen anders is straks alles op! Zo werkt het, actie en reactie op de hamsterenergie. Al snel realiseerde ik mij dat deze angst niet van mij was, maar van al die mensen die driftig hun karren volgooiden.

Afstand houden is ook accepteren

Het is zoals het is. Hoe meer je in de weerstand zit, hoe moeilijker je het jezelf en de ander maakt. Dus probeer vooral om te denken. Elke situatie heeft tenslotte meerdere kanten om te bekijken. Daarbij is deze situatie tijdelijk en mogen we op een later tijdstip elkaar weer knuffelen en vasthouden.

Tip:

Visualiseer een mooie kleur licht om je heen, dat is hetzelfde als je aura vullen met licht. Daaromheen plaats je in gedachten een blauwe kleur die jou beschermt. Je zult merken dat mensen automatisch met een goede afstand om je heen zullen gaan. Let hierbij zelf ook op de afstand.

17-4-2020 Liefs, Yvonne❤️