Wilskracht en Engelengeduld

In Wilskracht en Engelengeduld  beschrijft Yvonne hoe ze de trauma’s van haar jeugd overwon.  Ze groeide op in een wereld van emotionele chantage, manipulatie, over-loyaliteit, seksueel misbruik, incest, fysieke mishandeling, zwangerschappen, drank- en medicijnverslavingen van ouders, zelfmoordpogingen van ouders, dogma’s en knellende geloofsovertuigingen. Al vroeg leerde ze om alle negatieve ervaringen in een onzichtbare bunker te parkeren en deze hermetisch af te sluiten.

Rond haar twintigste maakt ze een nieuwe start met haar vriend. Ze trouwen en samen krijgen ze twee zoons. Wanneer haar beide ouders, de hoofdagressors, komen te overlijden, begint haar innerlijke emotiebom te tikken. Ze komt voor een keuze te staan: een einde maken aan haar aardse leven óf de bunker openen en onder ogen zien wat zij al die tijd verstopt heeft.

Tijdens haar verwerkingsperiode leert Yvonne hoe ze emoties kan helen op spiritueel niveau. Vanaf nu bekijkt ze haar leven vanuit een ander perspectief. Door te herkennen, te erkennen, te accepteren én te vergeven is zij in staat om emoties te helen en negatief om te keren naar positief. Een nieuwe wending die persoonlijke ontwikkeling, spirituele groei, liefde en vertrouwen vele mogelijkheden biedt.  Zij heeft een eigen praktijk opgezet om als ervaringsdeskundig coach en als engelentherapeut anderen te helpen, te ondersteunen en te begeleiden. Een bewust gekozen naam aangezien Yvonne veel heeft overwonnen en geheeld: Praktijk de Overwinning.

Een openhartig, indrukwekkend en inspirerend verhaal.

ISBN 9789463650519 €22,50

Boekpresentatie

Op 20 April 2018 heb ik samen met Jitske Kingma van uitgeverij Elikser mijn boek gepresenteerd. Na drie jaar hard werken, mocht mijn boek én mijn geschiedenis de wereld in. Waar je ook vandaan komt of hoe diep de put ook is /was, je kunt er altijd uit. De avond van de presentatie was de zaal vol met familie, vrienden, bekenden en minder bekenden en werd ik overladen met bloemen, planten en cadeaus. Een onvergetelijke avond!

Reviews Wilskracht en Engelengeduld

Krachtig en hoopvol

Een indrukwekkend pijnlijk verhaal dat op eerlijke en heldere wijze is geschreven. Op een heldere wijze beschrijft Yvonne wat ze heeft meegemaakt, haar zoektocht naar zichzelf en verwerking. Ze schrijft dit op een mooie opbouwende manier waarin haar proces goed te volgen is. Yvonne komt hier krachtig uit. Het is een krachtig en hoopvol verhaal: wat je ook meemaakt, je kunt je leven een andere positieve wending geven. Wanneer je worstelt met dezelfde thema’s of als hulpverlener is dit boek een echte aanrader.

Nadia

Bedankt

Verbijstering, ongeloof, niet te bevatten wat er in jouw leven is gebeurd en wat heb je dat voor de lezer op een bijzondere, aanschouwelijke manier verwoord. Maar ook ongelooflijk hoe sterk je als mens kunt zijn ook mede dankzij de liefde om je heen. Bedankt dat je jouw (verborgen) leven hebt willen delen.

Marian Krispijn

Indrukwekkend

Een indrukwekkend boek, waarbij je tijdens het lezen je regelmatig afvraagt “Hoe kan dit!”. Pijnlijk, verdrietig, maar doordat Yvonne het midddels een beschouwende manier schrijft word je meegenomen, zonder jezelf als lezer (ook) te verliezen. Bewonderingswaardig hoe Yvonne haar verleden stap voor stap ombuigt en er als een ware krijger omgeven met zonlicht uitkomt. Het boek biedt handvaten voor mensen die situaties van zichzelf of anderen herkennen. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Een aanrader!

SvanderKnaap

Bizar en bijzonder

Het is bizar hoeveel Yvonne als kind heeft meegemaakt. Iedere keer dacht ik ; “nee niet weer wanneer houd het op ?” Het is bijzonder om te lezen hoeveel overlevingsdrang een mens in zich heeft en hoe ze als volwassen vrouw haar trauma’s heeft aangepakt . Yvonne heeft van haar pijn haar kracht gemaakt !

Angelavandewetering

Meeslepend verhaal

Hoeveel ellende kan iemand meemaken? En blijkbaar zijn wij als mensen heel goed in het wegstoppen van deze ellende. Echter vroeg of laat loop je er toch tegen aan en dan heb je een keuze om het te zien wat het echt is en vervolgens hoe ermee om te gaan. Ik krijg kippenvel nu ik dit opschrijf! Bewonderingswaardig hoe deze vrouw haar demonen onder ogen ziet en hoe zij met zachtheid naar iedereen hieruit komt. Diepe buiging!

Mirjalink

Confronterend

Een meeslepend, confronterend en tegelijk ongelofelijk boek. Hoe is het mogelijk dat één persoon zoveel ellende overkomt?! Beschouwend en daardoor afstand houdend, beschrijft Yvonne haar leven. Confronterend, omdat je je al lezende realiseert dat dit in je eigen straat kan gebeuren en ongelofelijk, omdat Yvonne zo’n mooi mens is (geworden). Er is een les te leren uit dit boek. Ondanks alle ellende die je mee kunt maken is het leven tóch waard om geleefd te worden. Koop dit boek, huiver en wees blij met je eigen leven.

MisterEddy