Halloween, de oorsprong

De oorsprong van Halloween komt van de Kelten waarbij de oogst binnengehaald was en oudejaarsavond gevierd werd. 31 Oktober is de laatste dag van de Keltische kalender. Tijd voor feest! Daarbij was het de vooravond van de Allerheiligen waarbij de doden werden geëerd. Zo ontstond in de loop der eeuwen het Halloween feest van nu.
Tevens een tijd waarin overleden dierbaren zich kunnen melden d.m.v. flakkerende kaarsen, vreemde geluiden, lampen die flikkeren, spontane gevoelens, een liedje dat je raakt, spontaan kippenvel, etc. Voor overleden dierbaren kun je een kaars branden, een mooi altaartje maken of bloemen neerzetten.

Vergeving?

Zijn er mensen overleden waarbij je nog oude pijn hebt, zoals iemand die jou iets heeft aangedaan of andersom? Misschien een goed moment om daar iets mee te gaan doen in de vorm van vergeving. Uit ervaring weet ik hoe groot de uitdaging kan zijn om te vergeven en ook weet ik dat het zoveel ruimte in je leven geeft! Ik heb mijn ouders (beiden overleden) vergeven voor wat er is gebeurd waarbij ik mij realiseer dat zij psychisch flink in de war geraakt waren tijdens hun eigen jeugd/leven. Dat wil echter niet zeggen dat ik hun gedrag goedkeur zoals mensen soms denken. Achter de boosheid die ik had, zat ook nog iets anders, iets veel mooiers. Ik durfde te kijken naar het waarom, waarom Ik en wat het mij uiteindelijk heeft gebracht. Nu sta ik voor groepen en klassen, ik coach mensen met traumatische ervaringen, heb mijn boek geschreven (Wilskracht en Engelengeduld) als voorbeeld dat je kunt overwinnen. Want waar je ook vandaan komt, hoe diep de put ook is of was, je kunt er altijd uit. Het gaat er om wat je met de (traumatische) gebeurtenissen doet. Blijf je de rest van je leven rondlopen met ziekmakende boosheid of kies je voor verandering? Je hebt een keus…..

Tip: ‘Ik wil het wel, maar ik kan het niet.’ Al is er maar een heel klein beetje ‘willen’ dan kun je aan de slag door bv. te beginnen met 1 % of met 10% vergeving en dit telkens op jouw tempo te verhogen.

Tip: Het is tevens volle maan, doe er je voordeel mee. Geef je weerstand om te vergeven mee en focus op positieve verandering.

Ik wens je een mooie Halloween avond!

Liefs, Yvonne❤️

Bezoek ook de pagina Boek Wilskracht en Engelengeduld