Lichamelijke pijn heeft je iets te vertellen. Rugpijn laat je weten dat er op zielsniveau iets niet in orde is. Soms is/blijft de rugpijn beheersbaar, soms komt het met vlagen en soms legt de pijn je letterlijk plat. Onderin de rug bevindt zich het karmadeel dat om aandacht vraagt. Het kan gaan om oplossingen, helen van trauma’s waarbij soms veranderingen noodzakelijk zijn. Vaak zijn we te druk en blijven we doorlopen of nemen we medicatie om het pijn te verhelpen of te verlichten. Totdat het lichaam zegt: ‘tot hier en niet verder’. Eerst kijken wat er op zielsniveau niet klopt. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Past je werk niet meer bij je?
  • Kun je jezelf zijn of verstop je jezelf achter een onzichtbare muur?
  • Is er nog emotionele pijn vanuit traumatische ervaringen?
  • Durf je jezelf niet te zijn in huidige relaties?
  • Leef je vanuit je hart of laat je je leven door anderen?

Eigen ervaring

Jaren geleden lag ik zelf met een hernia. Ik had toen nog geen idee van zielsniveau, psychische pijn en wat mijn lichamelijke klachten mij te vertellen hadden. Wel wist ik dat ik het niet meer naar mijn zin had op mijn toenmalige werkplek. Maar ik zette geen verandering in, uit angst dat ik niets beters kon vinden. Totdat de hernia zich meldde. Vervolgens moest ik tien dagen plat en werd het mij duidelijk dat ik vanwege mijn rugklachten niet meer terug kon naar mijn werkplek. Dat accepteerde ik en liet het open wat er op mijn pad zou komen. Wel wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Binnen korte tijd had ik een functie in een revalidatiecentrum voor kinderen!

Kortom:

Mijn rug gaf ongemak aan en vroeg om verandering. Doordat ik in eerste instantie niet luisterde, werd ik ‘platgelegd’ en werd ik genoodzaakt om van baan te veranderen. Hernia opgelost. Mijn ziel (of innerlijke wens) had het nodig om door te groeien naar nieuwe mogelijkheden.

Karma oplossen

Het oplossen van karma is niets meer dan het oplossen van angsten als verdriet, pijn, boosheid, frustraties, onmacht, etc. Zodra je hiernaar durft te kijken, zal je ook in staat zijn om het op te lossen in een voor jou passende vorm. Je kunt het zo zien: de karmapijn bevindt zich in de onderrug en wil letterlijk via de ruggenwervel naar boven waar het energetisch losgelaten wordt net boven de nek. Ik heb al meerdere mensen kunnen helpen waarbij de letterlijke pijn bleef hangen op diverse hoogtes in de rug. Weerstand om patronen, gedachten en angsten los te laten is voor velen aanwezig, maar zeker te overwinnen.

Bewustwording

Vaak is de rugpijn al snel verholpen als je bewust kijkt naar wat er moet gebeuren. Bewustwording is al de helft van de oplossing, want daardoor zet je automatisch veranderingen in. Als het je zelf niet lukt, praat dan met je partner, een vriend(in) of iemand die je vertrouwt. Je kunt ook psychologische hulp inschakelen naast een eventueel bezoek aan je arts.

Ik help je graag met het zoeken naar jouw karmadeel dat nu opgelost en geheeld wil worden. Soms kan een éénmalige sessie al wonderen verrichten. Wanneer je vragen hebt, stel ze vrijblijvend via de contactpagina.

Liefs, Yvonne❤️