Wat doen angstkoorden?

Angstkoorden van anderen naar jou en vice versa kunnen je uitputten vooral als je een Hoog Sensitief Persoon (HSP) bent. Het kan leiden tot het Chronisch Vermoeidheidsyndroom (CVS).  Wanneer je gevoelig bent voor de emoties van anderen, zit je voor je het weet verstrikt in de negatieve energieën die niet van jou zijn. Je wordt moe en je raakt uitgeput. Angstkoorden snijden is onderdeel van je dagelijkse hygiëne en zorgt voor persoonlijk welzijn. Hierdoor ben je energiek, krachtig en je kunt volledig bij jezelf blijven, in plaats van dat je jezelf laat afleiden door andermans ideeën en/of gedachten.

Kun je angstkoorden zien?

De angstkoorden zijn onzichtbaar. Het zijn de negatieve energetische koorden die ontstaan tijdens communicatie. Zowel in verbale- als in non-verbale communicatie. Dus zowel mondeling als met gedachten en lichaamstaal. Mensen kunnen hun jaloezie, frustratie, boosheid, verdriet of eenzaamheid onbewust op jou projecteren waardoor je je niet fijn voelt.

Voorbeelden:

  • je hebt je zinnen gezet op een nieuwe banken je bent er helemaal verliefd op. Dit vertel je aan een vriend(in) en deze heeft allerlei negatieve uitspraken over de nieuwe aanschaf. Wat er gebeurt is dat jij uit je blije en verliefde energie raakt en je voelt frustratie naar de vriend(in). Als je een lijn zou trekken tussen jou en de vriend(in) kun je je voorstellen wat er op die lijn gebeurt.
  • iemand heeft jou iets naars aangedaan. Jij voelt boosheid naar deze persoon. Daartegenover heeft die ander een ‘schuld’ bij jou staan. Kun je je voorstellen hoe de onzichtbare lijn eruit ziet? Niet rooskleurig en liefdevol, maar koud, negatief en vol angst, want negatieve emoties komen voort uit angst.
  • sommige opmerkingen kunnen als een dolk door je hart gaan. Degene die iets zegt wat jou raakt, hoeft dit niet expres te doen. Stel je hebt een plan, maar je weet ook dat je faalangst hebt. Je vertelt je plan aan iemand en het eerste wat die zegt is: kun jij dat wel? Jouw energie voor het plan zakt als een plumpudding in elkaar. Er ontstaat een lijn van irritatie en onmacht van jouw kant en van de andere kant spreekt iemand vanuit zijn eigen angst.
  • stap maar eens een ruimte in waar veel verdriet is of andere negatieve emoties. Het steekt je aan, je voelt jezelf mee gaan in het verdriet of de emotie van anderen.
  • mensen die aan je ‘trekken’, die jou (volledig) opeisen en je leeg zuigen. Je hebt nog nauwelijks tijd om voor jezelf te zorgen. Zij willen de verantwoordelijkheid niet voor hun eigen leven op pakken. Vanuit loyaliteit of vanuit de zorg rol blijf je de ‘bediende’ van de ander.

Bewustwording

Het is goed om je bewust te zijn van deze angstkoorden. Reflecteer ook eerlijk op jezelf en realiseer je dat we allemaal de valkuil hebben van koorden maken door negatieve gedachten over anderen te hebben of door te (ver)oordelen). Daarbij is het een tijd van veranderingen waarbij veel mensen in een hoger/ander bewustzijn komen. Hiervoor voeren zij veranderingen in hun leven door die anderen misschien ook wel willen, maar hier zo min mogelijk voor willen doen. Mogelijk willen anderen jouw positieve en krachtige energie  gebruiken om zichzelf of situaties te veranderen. Of zij reageren met jaloezie, omdat jij de kracht hebt om te veranderen en te groeien. Dit gebeurt meestal op onbewust niveau en vanuit onmacht. Wees je hier van bewust zodat je hier actie op kunt ondernemen. Jij wilt groeien, een ander misschien (nog) niet en dat mag. Ieder mens heeft een eigen vrije keus, een eigen wil. Laat je echter niet van je eigen doel afhouden door in andermans energie meegenomen te worden. Accepteer daarbij de keuzes van anderen.

Wat te doen?

Vraag aan Aartsengel Michaël om deze koorden door te snijden tussen jou en die ander. Hij draagt de kleur blauw en snijdt de koorden met zijn zwaard. Je kunt alle koorden laten snijden naar mensen, dieren, situaties, plaatsen of voorwerpen. Bv. koorden naar dieren, koorden van anderen naar jou, jouw koorden naar anderen, koorden met je huis (die maken dat je je huis niet kunt verkopen). Koorden zijn altijd negatief, de positieve energielijnen blijven bestaan. Vervolgens vraag je aan Aartsengel Rafaël om in alle uiteinden van de koorden helend licht te sturen. Zijn kleur is groen. Je kunt dit net zo vaak vragen als je wilt. Ikzelf vraag het twee keer per dag, ’s ochtends en voor ik ga slapen.  Als er vervelende gesprekken of situaties zijn, vraag ik het extra. Koorden snijden vraag je alleen voor jezelf. Dus geen koorden snijden tussen andere mensen. Concreet:

Vraag 1: Aartsengel Michaël, wil je alsjeblieft al mijn koorden snijden met (… persoon, … situatie, … plaats) Zeg: Dank je wel!

Vraag 2: Aartsengel Rafaël, wil je alsjeblieft in alle uiteinden helend licht brengen. Zeg: Dank je wel!

Loskomen van het verleden

Angstkoorden zijn veelal verweven met mensen en situaties vanuit het verleden. Negatieve ervaringen kunnen jou als mens gevormd hebben in gedrag en gedachten. Wil je hier daadwerkelijk van loskomen, is het raadzaam om de koorden te snijden met de personen en situaties vanuit dat verleden. Je komt dan weer terug in je eigen kracht en energie en je komt los van oude overtuigingen en emoties die je nu blokkeren.

Of je nu wel of niet met engelen wilt werken, wees je er van bewust dat onzichtbare angstkoorden je kunnen beperken in je vooruitgang. Wil je niet met de engelen werken zoek dan naar een manier die voor jou helpt om in je eigen energie te blijven. Uit ervaring weet ik dat dit de meest effectieve manier is.

Mocht je er niet uitkomen en hier hulp bij willen, neem dan contact met mij op voor een vraag of een afspraak via: yvonne@praktijkdeoverwinning.nl

Liefs, Yvonne❤️