We gaan omdenken

De woorden ‘lock’ en ‘down’ klinken niet echt vrolijk. Lock betekent op slot, binnen, geen uitweg zien, vastzitten. Down betekent letterlijk beneden, maar ook somber, triest of droevig. Op deze energie volgt de angst. We zitten met z’n allen in de lockdown vanwege de crisis, maar moet je daar in meegaan of kan het ook anders? Door thuis te zitten hebben we tijd om na te denken. Daarbij hebben we twee opties:

  1. We kunnen gaan klagen, jammeren en onszelf vertellen hoe moeilijk het allemaal is
  2. Of we kijken naar wat deze lockdown ons brengt of kan brengen
Niets is voor niets

Deze crisis is niet spontaan op ons bordje gekomen. We konden er op wachten dat het een keer mis zou gaan. Om een voorbeeld te noemen: de natuur, de aarde en het milieu moeten wijken voor onze economie. We willen meer van wat we al hebben zonder rekening te houden met wat echt belangrijk is. We zijn vergeten om in liefde en harmonie met de natuur en onszelf te leven. Onze persoonlijke natuur vraagt om liefde en hartsverbinding met onszelf. Vandaaruit kunnen we verbinden op hartsniveau met de ander. Maar wijzelf én de maatschappij dwongen ons om hard te blijven rennen waardoor we onze eigen natuur vergaten.

Hartsverbinding

Het allerbelangrijkste is dat we ons leven vorm geven vanuit ons hart. Dat betekent dat we onze hartenwensen volgen in plaats van ons verstand. Daar wil ik echter een kanttekening bijzetten. Velen leven volledig vanuit het verstand wat mensen verhard. Er zijn ook mensen die volledig vanuit het hart leven waarbij zij het risico lopen om in de droomstand te komen zonder actiestappen. Om je hartenwens uit te voeren, heb je tenslotte je verstand nodig. Wil je stappen zetten, heb je daar een plan voor nodig, informatie, misschien mensen die je op weg helpen of geld. Stap een is om verbinding te maken met jouw hart en hartenwens.

Balans hart en verstand

Door verplicht tijd thuis door te brengen, hebben we de mogelijkheid om opnieuw met onszelf te verbinden. Stel jezelf een paar vragen: hoe zag mijn leven eruit voor de crisis? Ligt er nog een hartenwens verscholen die ik niet eerder zag? Hoe zijn mijn relaties? Was/ben ik echt blij en tevreden? Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn? Daarbij worden onze gevoelens uitvergroot, omdat we tijd over hebben. Angsten krijgen ruimte of je wilt of niet. Je kunt er niet meer omheen, tenzij je vooral tijd steekt in klaaggedrag. Of je blijft je hoofd in het zand steken en bestaat de mogelijkheid dat je ziektes ontwikkelt. Je hebt nu de kans om te ontdekken wat er bij jou van binnen afspeelt en wat je anders zou willen. Door te kijken wat je niet meer nodig hebt, maak je plaats voor wat je wel nodig hebt. Zo vind je de balans tussen hart en verstand.

Positieve veranderingen

Sinds de lockdown zien we positieve veranderingen:

  • Mensen worden socialer naar elkaar. We geven onszelf en anderen ruimte (lees Afstand houden, is ook ruimte geven https://praktijkdeoverwinning.nl/tips-en-tops/   )  Er worden allerlei mooie acties ingezet voor anderen.
  • Door de tijd die we hebben, gaan we zoeken naar tijdvulling. Natuurlijk zoeken we dan naar iets wat we ook leuk vinden om te doen. Creativiteit is een methode om in verbinding te komen met je hartenwens!
  • Fysiek komen we tot rust.
  • Dankbaarheid wordt voelbaar voor artsen, verpleegkundigen, leraren en al de mensen in vitale beroepen. Je kunt persoonlijk dankbaar zijn voor wat je al hebt en door deze dankbaarheid creëer je (nog) meer moois. Dankbaarheid verhoogt je zelfvertrouwen en geeft positieve energie.
  • De lucht wordt schoner, de natuur komt tot rust, de dieren komen op plaatsen waar ze al lange tijd niet konden komen.
  • De hartchakra van de aarde komt weer in balans.
Kortom:

De lockdown schept crisis en crisis schept kansen. Elke situatie heeft uiteindelijk iets moois te bieden, een les te leren, een situatie te overwinnen, iets los te laten of iets nieuws te creëren. Hoe groter de weerstand, hoe groter de pijn. Hoe flexibeler je kunt meebewegen met de veranderingen, hoe minder de pijn. Durf te kijken naar de feiten, creëer overzicht en maak opnieuw je keuzes. Op deze manier opent de lockdown harten. Ik wens je vertrouwen, flexibiliteit en heel veel hartsverbindingen!

Liefs, Yvonne❤️