Krachtvrouwen cirkels

Krachtvrouwencirkels

Om onszelf te verbinden, bied ik acht avonden in het jaar Krachtvrouwencirkels aan. Met als doel om de vrouwelijke energie te stimuleren aangezien deze lange tijd onderdrukt is geweest. Jij mag de vrouw zijn die je graag wilt zijn. Back to basic vermengd met spiritualiteit en creativiteit. Je hebt geen voorkennis nodig. De groep bestaat uit maximaal 8 vrouwen en is in eerste instantie op donderdag van 19.00-22.00 uur. Is de donderdag vol dan is er een tweede mogelijkheid op woensdag. Je kunt je per avond aanmelden op yvonne@praktijkdeoverwinning.nl Vergoeding € 33 Omgeving Coevorden

Liefs, Yvonne Langendoen

Zomerzonnewende/ Litha

Krachtvrouwencirkel 20-6-2024

Thema: Just be

Just be, gewoon zijn. Hoe is het om gewoon te zijn en niet te hoeven presteren? Niet aan te staan voor alles en iedereen? Een avond om tevreden en blij met jezelf te zijn. Net als de natuur die niemand verantwoordelijkheid aflegt. Genietend van de elementen en energieën. We dompelen ons onder in zachtheid, acceptatie en liefde. Een reset voor lichaam, geest en aura.
Ben jij erbij? Meld je dan nu aan voor de Krachtvrouwencirkel van 20-6 a.s. om 19.00 uur: yvonne@praktijkdeoverwinning.nl
Liefs, Yvonne

Wat zijn Krachtvrouwencirkels?

Krachtvrouwencirkels zijn voor alle vrouwen die verbonden willen zijn (en blijven) met hun innerlijke kracht. De kracht die maakt dat jij, jij kunt zijn en dat je durft te laten zien wie je werkelijk bent. Je bent het waard om gezien en gehoord te worden met al jouw kennis, talenten én kwetsbaarheid.

De Krachtvrouwencirkels geven je een rustmoment in deze drukke maatschappij waarin van alles van ons wordt verwacht en we constant AAN staan. Een pas op de plaats om thuis te komen bij jezelf en te zien en te voelen wat jij nodig hebt. Een avond voor jou in ontspanning en zachtheid. Een cadeau aan jezelf!

Hoe?

We verbinden ons met de energie van de natuur, door geleide meditaties, met creativiteit, muziek, support, ontspanning, door samen te delen en te verbinden in een fijne ruimte met rustgevende energie. Delen is helen waardoor er nieuwe inzichten en bewustzijn ontstaan. We zijn gelijkwaardig en geven elkaar ruimte en respect voor persoonlijke vragen, emoties, talenten en wijsheid.

Wat is natuurenergie?

In ons leven doorlopen we een cyclus, net als de natuur. Daarmee is een cyclus een constante herhaling:  kind, geliefde, moeder, grootmoeder (wijze vrouw)/ lente, zomer, herfst, winter / groei, vruchtbaarheid, oogst, stilte / ochtend, dag, avond, nacht / nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan, laatste kwartier etc.

Aangezien wij onderdeel zijn van de natuur en afhankelijk zijn van de aarde zijn wij  verbonden met de natuur, de energie en de natuurelementen zoals lucht, vuur, water en aarde. Daarbij is ether toegevoegd. Ether staat symbool voor ons collectieve of spirituele bewustzijn (al bekend in de Griekse oudheid). Door maatschappelijke veranderingen zijn velen van ons deze verbinding kwijt geraakt. In de Krachtvrouwen cirkels gaan we opnieuw deze verbinding maken.

Jaarcyclus

* Lente geeft ons de energie voor de groei van nieuwe ideeën en projecten. Enthousiasme en inspiratie voor het nieuwe en/of een boost voor waar je al mee bezig was. De natuur komt weer tot leven zoals de nieuwe blaadjes aan de bomen en jonge dieren die nu worden geboren. Tevens is er tijdens de lente, de Lente equinox om persoonlijke balans te ervaren.

* Zomer is de energie van ontspanning, genieten en spelen. De natuur staat nu uitbundig in volle bloei en de zon is nu op zijn hoogtepunt. Ook jij mag stralen en genieten.

* Herfst is dankbaarheid voor wat het land, de aarde, ons geeft zoals groente, fruit, graan. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld het hout voor onze huizen, vuur om ons te verwarmen, wind voor energie. Tevens is het nu de geschikte tijd om zaken los te laten die ons niet meer dienen net zoals de bomen hun bladeren laten vallen. Tijdens de Herfst equinox maken we opnieuw gebruik van de balans tussen dag en nacht.

* Winter is stilte, inkeer, intuïtie en de mooiste tijd voor nieuwe ideeën die komen vanuit je hartenwensen en dromen. Zo is de jaarcirkel rond en creëren we hierin acht Krachtvrouwencirkels.

8 Krachtvrouwencirkels

De data en benaming van de acht Krachtvrouwencirkels vinden hun oorsprong bij de Kelten, een oeroud volk dat direct verbonden was/ is met de natuur. De Krachtvrouwencirkels zijn gepland rond de oorspronkelijke data (zie bovenstaand programma):

  1. Voorjaar/Imbolc 1 februari, het kind
  2. Lente equinox/Ostara 21 maart
  3. Vruchtbaarheid/Beltane 1 mei, de geliefde
  4. Midzomer/Litha 21 juni
  5. Oogstfeest/Lammas 1 augustus, de moeder
  6. Herfst equinox/Mabon 21 september
  7. Nieuwjaarsfeest/Samhain 1 november, de grootmoeder, wijze vrouw
  8. Midwinter/Yule 21 december

De vier jaargetijden zijn verbonden met de volgende elementen. Er zijn stromingen die deze elementen anders invullen, echter ik werk met deze verbindingen:

Lente – vuur

Zomer – water

Herfst – aarde

Winter – lucht

Historie

Vroeger hadden vrouwen veel kennis van kruiden, planten, bomen, geneeskunde en spiritualiteit vooral de vroedvrouwen. Bovendien was er gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.  Vrouwen werden gerespecteerd om hun wijsheid en kunde. Er zijn vele theorieën en oorzaken die leidden tot de onderdrukking en vervolging van vrouwen in de middeleeuwen.

Een van deze oorzaken waren de kerk en de staat die stelden dat vrouwen zwak, slecht en gevaarlijke verleiders waren. Daarbij moest de kennis van de vrouwen plaats maken voor een nieuwe vorm van geneeskunde die alleen nog paste in de mannenwereld. Daarnaast moesten vrouwen zich vanaf nu onderdanig opstellen naar de man.

Ook moest er voor ziekten en onheil een zondebok gevonden worden en dat waren veelal de vrouwen met kennis óf vrouwen die afweken van het ‘maatschappelijk belang’ waaronder vrouwen die te mondig waren, geen kinderen hadden of spiritueel waren.

Intergenerationeel trauma

Net zoals we onze blauwe of bruine ogen erven van onze (voor)ouders, erven we ook pijn en angst. Zo dragen velen van ons diep van binnen nog altijd de pijn en angst van de vrouwenvervolging. Helaas gebeurt dit in diverse landen vandaag de dag nog steeds.

We zijn in een periode terecht gekomen waarin we deze pijn en angst onder ogen gaan zien. Nu gaan we beseffen dat deze pijn en angst niet meer nodig is en dat we onze diepliggende kennis en spiritualiteit mogen ervaren en laten zien. In onze westerse landen worden we nu niet meer vervolgd en zijn we veilig! Tijd om onze kracht en kennis te bundelen in de Krachtvrouwencirkels.

Praktisch:

De avonden worden georganiseerd in de omgeving van Coevorden en vinden plaats op woensdag- of donderdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur. Na aanmelding stuur ik jou het adres en de vergoeding is € 33 per avond. Ik hoop jou een keer te ontmoeten tijdens een van onze Krachtvrouwencirkels.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust: yvonne@praktijkdeoverwinning.nl

Liefs, Yvonne